F. Larsson - Kaage (C) - Flodin
Mattiasson

Bänken: Debes, Osberg, J. Svensson, A. Svensson, Sjösvärd

Ett kortare (och försenat) semesterreferat...

Början av matchen var relativt tillknäppt. Första riktigt bra chansen hade bortalaget när man kom igenom till ett friläge efter att RUF misslyckats med att ställa en offside, men Romelandas målvakt stod för en mycket bra räddning.

I mitten av halvleken kunde gästande Lerum ändå ta ledningen. Man fick en frispark på mittplan, slog den snabbt mot offensiv högerkant, där en spelare vek in i straffområdet och sköt ett skott som retfullt slank in under Filip Mattiasson i Romelandas mål. 0-1. Resterande del av halvleken var sedan ganska händelsefattig.

I den andra halvleken hade RUF tidigt en kanonchans att kvittera. Isak Karlsson tryckte sig förbi sin försvare och kom fri mot motståndarnas mål. Lerums målvakt kom dock ut bra och kunde avstyra. Returen gick till Hussein Debes som snyggt rundade gästernas målvakt, men avslutet kunde sedan räddas på mållinjen av en Lerumförsvarare.

För övrigt var det knapp men klar fördel Lerum större delen av matchen. Mot slutet av tillställningen tog bortalaget dock över än mer och skapade flera bra målchanser. Filip Mattiasson i Romelandas mål fick som vanligt plocka fram ett par fina parader.

Med minuten kvar av ordinarie tid tappade RUF bollen på mittplan och gav lite onödigt bort en omställning. Denna gång kunde en Lerumspelare på vänsterkanten bryta in i boxen och placera in matchavgörande 0-2, vilket blev matchens slutresultat.

Sammanfattningsvis en match där Lerum var det bättre laget. 0-2 var ett rättvist resultat och det är inte mycket mer att säga om det. Nu väntar vårens sista matchvecka där RUF först ska ta sig an obesegrade Västkurd BK i en "hängmatch" på måndagen och därefter nyuppväckta Croatia Göteborg på fredagen.